Klubben

Våren 1988 ble NMK Hamar nedlagt (etter ca 40 år ), fordi noen mente at det ville styrke moto-crossen om vi ble en del av Brumunddal MC klubb. Etter flere måneder med ideer som alle bare rant ut i sanden forsto vi at virkningen ble motsatt. Juli –88 bestemte vi oss for å gjenopprette en ren moto-cross klubb. Navnet var etproblem fordi vi ønsket et navn som ikke var for stedbundet. Ideen til navnet dukket opp en sen kveld sammen med merket vårt, en sykkel på bakhjulet på Mjøsa, og NMK Mjøs-Cross ble stiftet.

Klubben ble godkjent 13-10-88, sammen med navnet. Det var en glipp at navnet ble godkjent. NMK bruker bare stedsnavn, og klubbene skal være for all motorsport, noe vår klubb også var. Men navnet var cross, og klubben ble deretter. Vi ble bedt om å bytte navn, noe vi selvfølgelig ikke ville. Det var jo godkjent.

Klubben deltok hele tiden i alle stevner med mange kjørere, og hadde mange toppresultater. Det var flott samhold, og vi kjørte alltid samlet til løpene og sto sammen. I 1996 hadde vi en ”liten” rehabilitering av banen og kjøpte 850 kubikk med grus, det kom på kr 98.000.- med leie av shovel. Klubbhuset ble malt og alt annet overhalt.

I 1997 laget vi en cup ”Shell Advance Open” med pengepremier ned til 10. plass, +premier. Alle som startet fikk en pose med Shell varer til kr 370.- og en startblankett. Første året var det mange, året etter færre og 3.dje året for få til at vi ville arrangere det flere ganger. Det skrikes etter pengepremier, men når det blir, hva skjer ? Førstepremin var kr 3.000.-, 10ende kr 250.-

Shovel kr 70.000.-, kjøpte vi i 1999 og traktor og henger kr 30.000.-, i 2000. I 2002 rehabiliterte vi banen gjennom stuiemidler , og bygget ny startgrind. Det kom på 1.3 mill. Så det er brukt mange penger, og enormt med dugnad på Bøverlund gjennom årene. Anlegget har vært mye brukt, og klubben har arrangert mange løp. 2 NM finaler, 2 Lag NM, 2 NM runder og mange N-cuper, til sammen ca 35 løp, mange kurs, klubbløp og samlinger, så aktivitet har det alltid vært. Ny målbu er blitt bygget, pluss ny ventesone og nye utedoer. Strøm er innlagt i målbua, og det betø nedgraving av kabler ca 300 meter. Kiosken er blitt utstyrt, stasjonær og bærbar data er innkjøpt, hjemmeside opprettet, og på toppen av dette har vi en meget solid økonomi.

Hvert år har klubben sosiale fellesturer til VM i Uddevalla, og treningssamlinger i Sverige med innleid trener. Morten Bjerkeli har nå tatt trenerlisens, og blir tilgjelig for klubbens medlemmer. Han vil da også ha egne kurs. Vi startet med 30 medlemmer i 1988, 1992 var det 65 og i 2004 er det 230 medlemmer. I 2004 gikk klubben ut av NMK og navnet er nå Mjøs-Cross MXK. Grunnen til utmeldelsen var økonomisk. Vi ønsket å beholde medlemspengene i klubbkassen. Forholdet til NMF er jo uendret, og det er derfra vi får det vi trenger. Vi oppfatter NMK som en bilorganisasjon, og vi har bare medlemmer som kjører cross eller enduro.